Tržište Turske veliki potencijal za Crnu Goru kao turističku destinaciju

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u saradnji sa Udruženjem turističkih agencija Turske (TURSAB) organizovala je webinar za preko šezdeset predstavnika najznačajnijih turskih turoperatora i agencija.

Webinar su otvorili ambasadorka Republike Turske u Crnoj Gori, Songul Ozan, koja je u svom uvodnom izlaganju predstavila Crnu Goru kao zemlju sa nevjerovatnom prirodom i tom prilikom pozvala sve prisutne učesnike iz Turske da je posjete.
Ambasador Crne Gore u Turskoj, Periša Kastratović,  je tokom obraćanja učesnicima webinara istakao da je Republika Turska jedan od najvažnijih investitora u Crnoj Gori, te da  turski privrednici pokazuju sve veće interesovanje za nove investicije u našu zemlju koju vide kao atraktivnu turističku destinaciju. Važnost turskog tržišta, kako je rekao ambasador Kastratović, pokazuje upravo organizacija ovog događaja i istovremena posjeta ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića Turskoj.
Učesnicima webinara ispred Udruženja turističkih agencija Turske (TURSAB) obratila se članica Izvršnog odbora, Nalan Yeşilyurt, a nakon toga predstavljena je turistička ponuda destinacije kroz prezentaciju Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.
Priliku da, pored NTOCG,  predstavnicima turskih agencija i turoperatora predstave svoju ponudu imali su i Skijališta Crne Gore, nacionalna avio kompanija Air Montenegro, kao i lokalne turističke organizacije Bara, Ulcinja, Budve, Tivta, Kotora, Herceg Novog, Kolašina i Žabljaka.
U cilju što efektivnijeg predstavljanja destinacije u Turskoj, NTOCG, planira već početkom novembra organizaciju studijske posjete zainteresovanih turskih agencija i turoperatora.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti