Turisti iz Srbije ovog ljeta biraju Crnu Goru: To je destinacija kojoj se uvijek vraćamo!

Šetalište Sava promenada u Beogradu okupilo je brojne građane Srbije koji su sa oduševljenjem propratili promociju turističke ponude Crne Gore koju u okviru manifestacije Beogradski manifest organizuje Nacionalna turistička organizacija u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama.

Uz zvuke orkestra Gradske muzike Budve na najljepši način napravljena je uvertira bogatog višednevnog programa kroz koji će turisti iz Srbije imati priliku da se upoznaju sa svim onim što Crna Gora nudi tokom predstojeće ljetnje turističke sezone.

Muzika, smijeh, dobro raspoloženje, ali i veliko interesovanje turista iz Srbije obilježili su početak promocije Crne Gore na ovoj manifestaciji. Građani Srbije koji su posjetili crnogorski štand posebno su bili zainteresovani  za novitete u ponudi za predstojeću sezonu, cijene u destinaciji, ponude plaža i kulturno zabavne manifestacije koje će se održati tokom ljetnjih mjeseci.

Izložbeni prostor Crne Gore na Beogradskom Manifestu, u društvu ministra ekonomskog razvoja i turizma Gorana Đurovića i državnog sekretara Damira Davidovića, posjetile su pomoćnica ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Jelena Milenković Orlić, otpravnica poslova u Ambasadi Crne Gore u Beogradu, Ana Ražnatović i direktorica Turističke organizacije Srbije Marija Labović koja je tom prilikom istakla da Crna Gora bilježi zapažene rezultate na ovom festivalu, te da saradnja sa NTOCG i Ambasadom Crne Gore u Srbiji postaje sve čvršća i kvalitetnija.

Posjetioci su imali priliku da uživaju u nastupu folklornog ansambla Jedinstvo iz Bara koji im je kroz muziku i ples dočarao kulturu i istoriju našeg podneblja, a dio zabavnog programa tokom ovog dana bio je i DJ nastup popularnog crnogorskog izvođača Igora Lazića Niggora i Tropski bar. Promocija se nastavlja u večernjim časovima uz koncert Željka Vasića koji će promovisati hercegnovski festival Naše more naša skala. Za dobro raspoloženje najmlađih posjetilaca zadužena je Leontina i hor Čarolija. Građanima Srbije će biti dodijeljene i vrijedne nagrade – ljetovanje u poznatim crnogorskim hotelima. Pored toga, posjetioci će moći da uživaju u ukusima tradicionalnih specijaliteta crnogorske kuhinje, kao i u  crnogorskim vinima kompanije 13. jul Plantaže.

Građani Srbije posebno su bili oduševljeni gostoprimstvom predstavnika Crne Gore poručujući da će ovog ljeta Crna Gora biti destinacija za njihov odmor.

Jedan od posjetilaca crnogorskog štanda kaže da je proveo djetinjstvo u Crnoj Gori, u Buljarici.

Mogu da kažem sve najljepše o plažama Crne Gore. Djetinjstvo sam proveo u Buljarici. To su sjajne plaže, hrana, ljudi. A kasnije smo boravili svugdje - Budva, Sutomore, Prčanj. Svi lokaliteti su sjajni. U Baru je bilo i dosta sporta, tako da mogu reći da sam vrlo zadovoljan ljetovanjima koja sam imao u Crnoj Gori. I, hvala bogu, nadam se da ću nastaviti da dolazim na ljetovanja u Crnu Goru.

Predstavnica Turističke organizacije Zaječara kaže da će ove godine posjetiti našu destinaciju.

Imamo namjeru ove godine da ljetujemo u Crnoj Gori. Jer Crna Gora je ipak približna našoj zemlji. Ipak je to kao da smo jedna cjelina, bukvalno. Inače smo iz Turističke organizacije Zaječara. I planiranom da dođemo ove godine u Crnu Goru. Prelijep je štand i zadovoljna sam. Pozitivni utisci.

Predstavnici LTO Budva veoma su zadovoljni promocijom na Beogradskom Manifestu.

U sklopu svojih promotivnih aktivnosti na Manifestu, TO Budva je otvorila svoj turističko-informativni biro na Sava promenadi (Beograd na vodi), gdje će posjetioci biroa moći da se upoznaju sa ponudom hotelskog i privatnog smještaja, cijenama, kalendarom manifestacija i ostalim segmentima turističke ponude Budve. U nedjelju od 17.00h u TC Galerija TO Budva organizuje svečanu dodjelu nagrada djeci - pobjednicima likovnog konkursa pod nazivom Plan za letovanje koji je organizovala u saradnji sa Dečjim kulturnim centrom Beograd. Nakon dodjele nagrada, koncert će održati Leontina i hor Čarolija na radost svih prisutnih, a posebno najmlađih. TO Budva i NTO CG u sklopu Manifesta su takođe organizovale koncert Gradske muzike Budve, kada su posjetioci uživali u orkestarskim zvucima Mediterana, ali i evergreen numerama. Građani Beograda i Srbije su za nas veoma važni potencijalni gosti i raduje nas svaka prilika da im priblizimo turističku ponudu Budve,  istakao je Nikola Kralj iz LTO Budva.  

Beogradski manifest – festival manifestacija, destinacija i degustacija održava se nakon dvije godine pauze od 27. do 29. maja na novoj atraktivnoj lokaciji - Sava promenadi. Na izložbenom prostoru Nacionalneturističke organizacije Crne Gore svoju ponudu predstavljaju lokalne turističke organizacije Bara, Budve, Kotora, Tivta, Herceg Novog, Podgorice, Nikšića, Cetinja i Kolašina kao i strateški partneri NTO CG, avio - kompanija Air Montenegro i turistička agencija GoldTravel. 

Otvaranje Beogradskog Manifesta bilo je propraćeno od strane mnogobrojnih medija iz Srbije, putem kojih su predstavnici NTOCG i lokalnih turističkih organizacija pozvali turiste iz Srbije da ove godine dođu na odmor u Crnu Goru.

 Foto: Jugoslav Belada

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti