Turistička postsezona nadmašila prošlu! Nije nas upropastilo ni loše vrijeme ni loš glas.

Turistička postsezona nadmašila prošlu! Nije nas upropastilo ni loše vrijeme ni loš glas.

 

Uprkos lošijem vremenu, a i priči o cijenama i bahatosti taksista koja je bila aktuelna po medijima kod susjeda, a o čemu smo mi pisali ovdje i ovdje, rezultati turističke postsezone bilježe rast.

U Budvi je i dalje dobra popunjenost svih vrsta smještajnih kapaciteta, čak za četiri odsto više nego sredinom septembra prošle godine. Naime, prema današnjim podacima Turističke organizacije Budve,  u našem gradu boravi nešto više od 18 hiljada tursta, što je polovina od ukupnog broja gostiju koji se odmara u cijeloj Crnoj Gori.

A iz NTO navode da na današnji dan u Crnoj Gori boravi 35. 847 turista što je za tri odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

 

U budvanskim hotelima odmara 11 hiljada gostiju, pet odsto više nego lani u istom periodu. U privatnom smještaju je registrovano 7.200 turista, što je za tri odsto bolja popunjenost nego prošle godine (istina, ovaj podatak je u direktnoj vezi sa boljim radom turističke inspekcije i boljom naplatom turističke takse).

 

Sve ovo potvrđuje i statistika za cijelu godinu korištenja roaming usluga:

Prema podacima dobijenim od strane 3 mobilna operatora koji su prisutni na crnogorskom tržištu (Telenor, T-mobile i Mtel), u periodu od 02.09 – 08.09. ove godine zabilježen je broj od 123.236 korisnika roaming usluga, dok je u istom uporednom periodu prošle godine u Crnoj Gori usluge rominga koristilo 110.389 posjetilaca, što je za 11,64% korisnika roaming usluga više nego u uporednom periodu prethodne godine. 

Najviše korisnika roaming usluga čine posjetioci iz zemalja: Srbije, Ukrajine, Rusije, Bosne i Hercegovine, Italije, Poljske, Slovenije, Njemačke, Švajcarske, Makedonije, Albanije, Kosova, Francuske i Holandije.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti