Turistička organizacija opštine Budva učestvovala na virtuelnoj međunarodnoj turističkoj berzi u Londonu

Turistička organizacija opštine Budva predstavila ponudu budvanske rivijere na međunarodnoj turističkoj berzi „World Travel Market“, koja se ove godine, usljed aktuelne pandemije novog koronavirusa, prvi put održavala virtuelno, u periodu od 09. do 12. novembra.

Ovogodišnje učešće Turističke organizacije opštine Budva na jednoj od najznačajnijih turističkih berzi na svijetu podrazumijeva predstavljanje ponude na virtuelnom štandu Crne Gore, odnosno prisustvo u online katalogu WTM-a. Na ovaj način se zakazuju video sastanci i održavaju putem interaktivne online platforme.

Tokom sastanaka predstavlja se cjelokupna turistička ponuda budvanske rivijere, prirodne ljepote, istorija i kultura, atrakcije, te smještajni kapaciteti sa ciljem uspostavljanja dalje saradnje i promocije, kako na tržištu Velike Britanije, tako i na ostalim emitivnim tržištima, s obzirom na globalni karakter ove turističke berze.

Predstavnici Turističke organizacije opštine Budva ostvarili su oko 50 sastanaka sa predstavnicima medija i turoperatora iz Velike Britanije, Rusije, Kine, Njemačke, Italije, Francuske, Albanije, Grčke, UAE, Turske, Indije i SAD. Sa turoperatorima je dogovoren nastavak komunikacije i saradnje, sa ciljem daljeg povezivanja turističke privrede Budve i plasiranje ponude naše destinacije kroz njihove kanale. Jedan od čestih zaključaka sastanaka i očekivanja partnera je bio da se isčekuje vakcina protiv novog koronavirusa, kako bi se putovanja vratila u pravom obliku i da se značajnija stabilizacija predviđa u drugoj polovini 2021. godine. Pored predstavnika medija i turoperatora uspostavljeni su kontakti i sa brojnim influenserima, blogerima, freelance novinarima i fotografima koji su od značaja za promociju putem digitalnih kanala.

Osim održavanja sastanaka, učesnici turističke berze u Londonu imali su priliku da uživo, putem online platforme, prate brojne konferencije i forume na kojima su govorili lideri i stručnjaci iz sektora turizma. Posebna pažnja posvećena je uticaju koji globalna zdravstvena kriza ima na putovanja i turizam, ali i koracima, trendovima i inovacijama koje mogu da ubrzaju oporavak i pozitivno utiču na budućnost turizma.

Predstavnicima turističke privrede Crne Gore, Nacionalna turistička organizacija je kao poseban stimulans da učestvuju na ovom sajmu obezbijedila pokrivanje 50% troškova učešća sajma, što je Turistička organizacija opštine Budva podržala i turističkoj privredi Budve ponudila dodatni podsticaj sa učešćem od 25% troškova za sve zainteresovane predstavnike budvanske privrede.

Pored Turističke organizacija opštine Budva, u okviru virtuelnog štanda Crne Gore, svoju ponudu predstavili su i lokalna turistička organizacija Bara, zatim HG “Budvanska Rivijera”, HG “Montenegro Stars” i Beppler & Jacobson, kao i novi hotel Blue Kotor Bay.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti