Turistička ponuda Budve sa akcentom na novogodišnji program predstavljena u Beogradu i Novom Sadu

Crna Gora je ove godine zemlja partner na 53. Međunarodnom sajmu turizma koji se od 17. do 19. novembra održava u Novom Sadu gdje Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma, Turistička organizacija opštine Budva, kao nosioci nastupa, i  LTO Kotora, Herceg Novog, Bara, Ulcinja, Kolašina, Mojkovca, Žabljaka, Skijališta Crne Gore, Air Montenegro, agencija Gold Travel i HG „Budvanska rivijera“, predstavljaju bogatu turističku ponudu za zimsku sezonu i program dočeka Nove godine na trgovima i u hotelima.

Tokom svečanog otvaranja sajma, crnogorski ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović, poručio je da će se ovom manifestacijom dodatno osnažiti veze Crne Gore i Srbije u svim segmentima ekonomije i turizma. „Očekujem da ćemo razraditi modele zajedničkog nastupa na udaljenim tržištima, zato moramo prije svega diverzifikovati naše ponude, a onda ih integrisati u zajedničku ponudu. Naša želja je da Crna Gora ne bude doživljena samo kao destinacija mora i sunca. Želimo da osjetite naše planine, naš ruralni turizam, kongresni, te avanturistički turizam, kao i da uživate u brojnim manifestacijama tokom čitave godine. Želimo da pokažemo da Crna Gora ima mnogo toga da ponudi i to 365 dana u godini.“, kazao je ministar Đurović.

Turistička organizacija opštine Budva sa posebnim zadovoljstvom predstavlja turističku ponudu i novogodišnji program na ovom sajmu zbog pobratimske veze Budve i Novog Sada, te činjenice da iz Novog Sada u Budvu dolazi veliki broj turista svake godine. „Ono što dodatno veže opštinu Budva i grad Novi Sad je kandidatura Budve za Evropsku prijestonicu kulture, jer upravo je Novi Sad tokom ove godine nosilac te značajne titule, a nama su nesebično pomogli u pripremi kandidature kako bismo bili ozbiljan konkurent u borbi za ovu prestižnu titulu 2028. godine.“ poručili su iz TO Budve.

Prvog dana sajma, u večernjim časovima, Novosadski sajam i zemlja partner, Crna Gora, upriličile su veče Međunarodnog sajma turizma u kulturnoj stanici „Svilara“ u Novom Sadu, gdje je organizator događaja zajedno sa Novosadskim sajmom bila Turistička organizacija opštine Budva. Na početku večeri prisutnima su se obratili direktor Novosadskog sajma, Slobodan Cvetković, i crnogorski ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović, koji je izrazio zadovoljstvo povodom ovogodišnje lijepe saradnje dvije zemlje. Na večeri Međunarodnog sajma turizma prisustvovalo je više od 200 partnera, izlagača, medija i predstavnika turističke privrede obe zemlje, a prisutne su zabavljali klapa Castel Nuovo i Marijana Zlopaša.

U okviru promotivnih aktivnosti Turističke organizacije opštine Budva ovih dana na tržištu Srbije, novogodišnji program u budvanskim hotelima i na trgu ispred Starog grada je predstavljen u okviru promotivnog događaja u hotelu „Hilton“ u Beogradu, koji je NTO CG organizovala u srijedu, 16. novembra, a nastavak aktivnosti je planiran tokom vikenda i u Beogradu, na Sava promenadi, i u Novom Sadu na trgu, gdje će Gradska muzika Budve prodefilovati i održati koncert.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti