Turistička ponuda Crne Gore predstavljena na prvom EUROPE Virtual Travel Trade Show-u u Kini

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore predstavila je turističku ponudu destinacije na prvom virtuelnom sajmu „EUROPE Virtual Travel Trade Show” koji se u organizaciji Evropske komisije za putovanja (ETC) održao od 19. do 23. aprila, u Kini.

Predstavnici Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, putem digitalne platforme, održali su on-line sastanke sa nekim od najznačajnijih turoperatora sa tržišta NR Kine među kojima su: C-trip, jedna od najvećih on-line turističkih agencija OTA, Guangdong Peace International Tourism, Zhejiang Everbright International Travel, HCG Travel Group, Tongcheng Travel, Shanxi China Travel Service, AFFCITS, Zhenxiang Journey (Nanjing) International Travel Agency, Cheer Go, ShangHai Dawn Light Trading Company, Beijing Bamboo raft International Travel Service, Shenzhen Yueclub International Travel Service, Chengdu Hi Trip International Travel Service, Yingke Meichen International Travel Service, Beijing Capitallink International Travel Service, Sichuan Travelling Global International Travel, Run Tour i Shanghai XGlory International Travel Service i dr.

Na sastancima, kineski turoperatori, iskazali su najviše interesovanja za aktuelne uslove putovanja u Crnu Goru shodno pandemiji COVID-19. Poseban akcenat stavljen je na bezbjednost, a turoperatori su imali priliku da se informišu o zdravstvenim mjerama i protokolima koji se sprovode u našoj destinaciji. Predstavnici NTOCG upoznali su učesnike sastanaka sa činjenicom da je Crna Gora nosilac međunarodne oznake za sigurna putovanja „Safe Travels“. Takođe, turoperatorima  je predstavljena aktuelna turistička ponuda destinacije sa fokusom na poslovni i luksuzni turizam, a posebno su se interesovali za avio-linije i vizni režim. 

Neki od najznačajnijih kineskih turoperatora, poput C-trip-a iskazali su spremnost da prošire ponudu o Crnoj Gori na njihovoj platformi,  dok većina kineskih turoperatora sa kojima je razgovarano tokom sajma planira da uključi Crnu Goru kao novu destinaciju u svoje programe putovanja. Tom prilikom, oni su potvrdili da je da je Crna Gora sve interesantnija kineskim turistima, čemu je doprinijela i aktuelna kampanja “Wild Soul of Europe-Slow Adventure“, koju NTOCG realizuje na kineskom tržištu, a putem koje se turistička ponuda Crne Gore predstavlja na najvećim kineskim digitalnim platformama.

Pored sastanaka sa turoperatorima iz Kine, predstavnici NTOCG održali su on-line sastanak sa predstavnicima renomiranog kineskog turističkog lajfstajl magazina “Macau Luxury Travel” na kojem su razmatrane mogućnosti saradnje na promociji Crne Gore kao turističke destinacije putem ovog uticajnog medija.

EUROPE Virtual Travel Trade Show predstavlja on-line B2B događaj namijenjen uvezivanju evropskih destinacija i njihovih lokalnih partnera sa više od 200 kvalifikovanih kineskih kupaca koji su fokusirani na male grupe i putovanja po mjeri. Na sajmu učestvuje oko 100 predstavnika nacionalnih turističkih organizacija i turističkih agencija sa područja Evrope. Tokom sajma održan je i virtuelni forum o budućnosti turizma između Evrope i Kine, sa stručnjacima iz industrije sa oba kontinenta. Pored NTOCG, na ovom B2B sajmu, u okviru virtuelnog štanda Crne Gore, učestvovale su i turističke agencije “Fly Montenegro” i “Montenegro Adventures”.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti