Turistička ponuda Crne Gore uspješno promovisana u Srbiji

Nakon uspješne promocije turističke ponude Crne Gore, koja je prethodnih dana, u okviru regionalne “roadshow” kampanje, održana u Nišu i Novom Sadu, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Srbiji, JP „Morsko dobro" i lokalnim turističkim organizacijama, organizovala je promociju aktuelne turističke ponude destinacije u Beogradu.

U okviru promocije u Beogradu, u Dječijem Kulturnom Centru grada Beograda, upriličena je dječija izložba na temu “Plan za ljetovanje” za djecu od 7 do 14 godina koju su otvorili direktorica NTOCG Ana Tripković Marković i direktor DKC Dragan Marić. Nakon izložbe, promotivni događaj zabavnog karaktera nastavljen je na Tašmajdanu, gdje je organizovana svečana dodjela nagrada za najbolje likovne radove uz koncert Leontine Vukomanović i dječijeg hora Čarolija. Na konkursu su učestvovala djeca širom Srbije, a od hiljadu pristiglih radova, nagrađeno je šest najboljih. Vrijedne nagrade u vidu ljetovanja u Crnoj Gori, za cijelu porodicu, obezbijedili su NTOCG, JP “Morsko dobro” i lokalne turističke organizacije Tivta i Budve. 

Zabavni događaj na Tajšmandanu, privukao je brojne posjetioce koji su imali priliku, da se na promotivnom pultu NTOCG, upoznaju sa raznovrsnom ponudom destinacije, novitetima i cijenama u hotelskom i privatnom smještaju za predstojeću ljetnju sezonu. Kako je ove godine akcenat na bezbjednost gostiju, predstavnici NTOCG, informisali su posjetioce o procedurama ulaska u Crnu Goru i zdravstvenim protokolima koji se primjenjuju u destinaciji, a dijeljen je i promotivni materijal. Takođe, predstavnici lokalnih turističkih organizacija Budve, Bara, Ulcinja, Tivta, Kotora, Podgorice, Kolašina, Žabljaka i Pljevalja animirali su Beograđane da dođu u Crnu Goru, predstavljajući im aktuelnosti i TOP lokacije u svojim opštinama.

Direktorica NTOCG Ana Tripković Marković, tom prilikom, pozvala je građane Srbije da dođu u Crnu Goru:

“Više ste nego dobrodošli u Crnu Goru, a ove godine kao pravi domaćini potrudili smo se da Crna Gora bude mjesto gdje ćete na sigurnom uživati u zasluženomodmoru. Dočekujemo vas sa novinama u ponudi i pristupačnim cijenama, a vaša bezbjednost nam je na prvom mjestu. U crnogorskim hotelima, privatnom smještaju i drugim ugostiteljskim objektima primjenjivaće se niz zdravstvenih protokola, a znajući koliko volite da posjećujete crnogorske plaže, radi dodatne sigurnosti i užitka na plaži, pripremili smo i poseban set mjera za kupališta i plaže”, istakla je Tripković Marković.

Ona je podsjetila da je Crna Gora u susret ljetnjoj turističkoj sezoni otvorila granice za turiste iz Srbije bez ikakvih uslova, te da će se tendencija otvorenosti ka Srbiji zadržati i u narednom periodu.

“Pored politike otvorenih granica, Crna Gora je obezbijedila besplatno liječenje za turiste koji tokom odmora obole od COVID-19 infekcije”, naglasila je Tripković Marković navodeći da je Crna Gora u poslednjih mjesec dana stabilizovala epidemiološku situaciju u cijeloj zemlji i da je vakcinisano oko 25% odrasle populacije.

Direktorica NTOCG Ana Tripković Marković, se tokom posjete Beogradu, sastala i sa direktoricom Turističke organizacije Srbije Marijom Labović i direktorom Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije YUTA, Aleksandrom Seničićem sa kojima je razgovarala o budućim modelima zajedničke saradnje.

Tokom promocije u Srbiji, direktorica NTOCG dala je izjave za brojne medije, a o kampanji „U društvu prirode“ i ponudi za ljeto 2021.godine, govorila je za televiziju B92 putem direktnog uključenja sa Tašmajdana, u emisiji Razglednica na RTV Vojvodina, a dala je i intervju za Yubinet produkciju, čija emisija će se emitovati u nedelju na RTS-u i sedamnaest televizijskih kanala. Ona će turističku ponudu Crne Gori predstaviti i na Jutarnjem programu TV Nova S.

U večernjim časovima, u hotelu  “Radisson Collection Old Mill Belgrade” u organizaciji NTOCG upriličena je radna večera za predstavnike medija sa tržišta Srbije kojoj su prisustvovali predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović, predsjednik Skupštine-opštine Budva Krsto Radović, predsjednik UO JP „Morsko dobro“ Blažo Rađenović i direktor JP „Morsko dobro“ Mladen Mikijelj. Od medija, na radnoj večeri, bili su prisutni: RTS, Beta, Tanjug, Nova S, Blic, Politika, TV Prva, B92, Informer, Objektiv, Republika, TV K1, Tu magazin, Agro TV, Color press, De Co, Ringier i dr.

Nakon “roadshow” kampanje u svim većim gradovima Srbije, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama nastavlja promotivne aktivnosti i u drugim zemljama regiona. Već danas biće organizovana promocija turističke ponude Crne Gore na trgu u Bjeljini. Promocija koja podrazumijeva susrete sa medijima, promotivne događaje na gradskim trgovima, nagradne igre, intervjue i gostovanja u medijima sa nacionalnom pokrivenošću,  nastavlja se 31.maja u Banja Luci, a nakon toga, 2.juna, slijedi promocija u Sarajevu. Tokom juna, planirani su i susreti sa medijima u Prištini, Tirani i Skoplju.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti