Turističke agencije u Srbiji od danas ne prodaju aranžmane!

Turističke agencije u Srbiji od danas ne prodaju aranžmane jer su osiguravajuće kuće odbile da ih osiguraju, sa obrazloženjem da je visok rizik, između ostalog i zbog pandemije kovida 19, rekao je direktor Nacionalne asocijacije turističkih organizacija Srbije (JUTA) Aleksandar Seničić.On je agenciji Beta kazao da putnici koji su do danas uplatili aranžmane i trenutno ih koriste ili su dobili zamjenske vaučere imaju osiguranje dok ih ne iskoriste.

„Turističke agencije, zbog nemogućnosti da plate osiguranje, od danas nemaju licence i mogu da prodaju samo pojedinačne usluge, karte ili smještaj u hotelu, jer se to osigurava na drugi način”, rekao je Seničić.

Istakao je da osiguravajuće kuće nijesu pristale da osiguravaju agencijske aranžmane ni pod uslovom da podignu cijene polisa, a da su to najavile tek prije dvije nedjelje i turističke agencije „dovele pred svršen čin”.

„Država nije antikriznim mjerama pomogla turističke agencije koje su jedan od pandemijom najpogođenijih sektora, a sada je zbog nemogućnosti da osiguraju aranžmane, zakucan poslednji ekser u mrtvački sanduk”, rekao je Seničić.

On je rekao da se sada pregovara sa osiguravajućim kućama da bar za tri mjedeca produže ugovore o osiguranju kako bi agencije u međuvremenu našle rješenje.

Prema propisima polise osiguranja mogu, kako je rekao, da prodaju i banke, ali su uslovi mnogo stroži i premije skuplje.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti