Turistički agenti iz Srbije u Crnoj Gori: „U svakom gradu smo naišli na izuzetno gostoprimstvo“

U okviru promotivnih aktivnosti na tržištu regiona, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) podržala je dolazak turističkih agencija Big Blue i KonTiki, njihovih 13 istaknutih agenata prodaje, kao i 17 predstavnika turističkih agencija iz Srbije.

Riječ je o predstavnicima nekih od značajnijih turističkih agencija, među kojima su: Capri Travel, Putoholik, 11. Maj Odiseja Tours, D-Diva Travel Agency, Sun Tours, TA Albatros, TA Prestige, Neven Tours, Travel Room, Inter Travel, Olimpia Travel Agency, ANK Tours, S Travel, Astra Tours i Matic Touris.

U periodu od 21. do 25. maja, turistički radnici su imali priliku da istraže crnogorsko primorje, obiđu veliki broj hotela i upoznaju se sa prirodnim i kulturnim znamenitostima.

Uroš Vitić ispred turističke agencije Big Blue, poručio je da studijska tura predstavlja rezultat povećanog obima poslovanja u protekle tri godine kada je u pitanju Crna Gora kao turistička destinacija, te visoko postavljenih ciljeva za predstojeću turističku sezonu.

„Na kraju, koristim priliku da u ime agencije Big Blue uputim izraze zahvalnosti NTO CG na podršci koja nam je pružena u pogledu organizacije petodnevne ture u Crnoj Gori. Svim turističkim radnicima želimo uspješnu ljetnju sezonu koja je pred nama“, istakao je Vitić.
Tokom petodnevnog boravka u Crnoj Gori, turistički radnici su imali priliku da uživaju na atraktivnim turističkim destinacijama, od Herceg Novog, preko Tivta, Budve i Petrovca, do Sutomora, Čanja, Bara i Ulcinja. Prema njihovim riječima, u svakom gradu su naišli na izuzetno gostoprimstvo domaćina i kolega iz turističke privrede.

Marko Kostić ispred turističke agencije KonTiki, istakao je da je crnogorsko primorje u poslednjih nekoliko godina doživjelo velike promjene u pogledu podizanja kvaliteta turističke ponude i usluge.

„Nekadašnji stari hoteli dobili su novo ruho, a sa druge strane grade se novi, moderni kompleksi, gotovi mali gradovi sa kompletnom infrastrukturom. Posjeta brojnim objektima ostavila je na nas jako pozitivan utisak, a to će i pomoći da klijentima približimo šta ih to sve očekuje u turističkoj sezoni 2023., ali takođe i kolegama u prodaji smještajnih kapaciteta“, istakao je Kostić.
Istog mišljenja je i predstavnik turističke agencije Albatros iz Lazarevca, koji ističe da je ponuda hotela sve bolja i raznovrsnija, a usluga na mnogo kvalitetnijem nivou.

„Kroz ovih par dana vidjeli smo i dobro poznate, ali renovirane smještaje i otkrili neke nove. Ali najbitnije je da smo osjetili samu atmosferu, kako gradići žive i ’dišu’ kroz obilaske i sjajne večeri koje ste nam svi zajedno priređivali. Evidentno je da se turistička klima u Crnoj Gori promijenila i tek će se mijenjati, na bolje naravno, ali jedna stvar je ostala ista – miris mora kakvog rijetko gdje ima“, kazao je predstavnik turističke agencije Albatros.

Studijska posjeta imala je za cilj veću prodaju aranžmana za Crnu Goru i generisanje značajnijeg prometa u periodu ljetnje sezone i naročito vansezone, kao i sveukupne promocije Crne Gore kao turističke destinacije.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti