Turizam po mjeri nove generacije

UPRAVLJANJE doživljajem u turizmu jedinstven je i kompleksan proces upravljanja doživljajem i iskustvom turista u destinaciji, a stručnjaci iz turističke industrije nazivaju ga i turizmom druge generacije.

Od jeseni će tako Edward Bernays University College biti prva visokoobrazovna institucija koja će u ovome dijelu Europe obrazovati buduće menadžere doživljaja, što mnogi nazivaju “zanimanjem budućnosti”, a samim time potreba na turističkom tržištu rada za takvim kadrom svakim danom raste.

 

Jedinstven koncept obrazovanja turističkih stručnjaka

Upravljanje doživljajem u turizmu jedinstven je diplomski fakultetj turizma kojeg su pozdravili mnogi  istaknuti akteri i stručnjaci u turističkoj industriji, jer slijedi put razvoja usmjerenog  na naučnoj podlozi koju čini povezanost mnogih područja - od antropologije, sociologije i psihologije do političkih nauka, ekonomije, marketinga i ekologije. Fakultet će tako oblikovati turističke menadžere koji će biti spremni za stvaranje novih politika i prakse održivog turističkog razvoja u Hrvatskoj, ali i šire. Iako će to biti prva generacija studenata na diplomskom studiju, Bernays upisuje i četvrtu generaciju preddiplomskog studija Menadžment i marketing turističke destinacije koji svojim programom predstavlja programski i sadržajem najinovativniji fakultet turizma u Hrvatskoj. Završetkom preddiplomskog studija turizma, studenti su najnovijim znanjima i vještinama osposobljeni za rad u domaćem i međunarodnom turizmu te industriji zabave

 

Turistička industrija žudi za menadžerima doživljaja

Svjetska turistička, kao i mnoge druge resorne organizacije već dugi niz godina ističu potrebu za novoobrazovanim turističkim kadrovima koji će ne samo učestovati u turističkim promjenama destinacija i raznih organizacija, već biti pokretači i sukreatori novih politika promjena. Nove generacije tako s ovim fakultetom dobijaju priliku kroz nekoliko godina biti prvi koji će pokrenuti drugačije i pozitivnije trendove u turizmu, što je i ujedno odgovor zašto baš sada upisati fakultet turizma na Bernaysu. 

izvor: Jutarnji list

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti