Turoperatori iz Slovenije i Mađarske u studijskoj posjeti Crnoj Gori

Turoperatori iz Slovenije i Mađarske narednih dana boraviće u studijskoj posjeti Crnoj Gori, u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Predstavnici slovenačkih turoperatora Držina Krumpak, INTOURS DMC, KOMPAS, Ojla, Slo Tours i Galileo 3000 i mađarskih Budavár Tours, Haris Travel, Utazom.com,1000 ÚT imaće priliku da se upoznaju sa turističkom ponudom destinacije i da na poslovnim B2B radionicama održe sastanke sa turističkom privredom Crne Gore.
Turoperatori iz Slovenije i Mađarske posjetiće Podgoricu, Kolašin, Cetinje, Plav, Gusinje, Nikšić, Budvu, Tivat, Herceg Novi, Bar i Kotor. Predstavnici slovenačkih turoperatora juče su imali priliku da se upoznaju sa turističkom ponudom Podgorice. Iz Lokalne turističke organizacije Glavnog grada kažu da im je zadovoljstvo podržati studijske posjete koje organizuje NTOCG i da se nadaju da će turoperatori iz Slovenije, nakon ove posjete, uvrstiti Podgoricu u itinerere za sve buduće ture koje budu pripremali
za Crnu Goru. Ovog puta, odlučili smo da im predstavimo potencijale Podgorice u segmentu gastro i etno turizma kroz posjetu lokalnoj vinariji, kazali su iz LTO Podgorica.
Turoperatori su se upoznali i sa ponudom hotela u Podgorici, a jedan od njih bio je i hotel CUE. Iz hotela kažu da im je zadovoljstvo što su imali priliku da ugoste grupu turoperatora iz Slovenije i da im pokažu njihove kapacitete. Ovakve posjete su nam važne jer osim što privlače goste u naš hotel, ujedno doprinose promociji Podgorice kao značajne crnogorske destinacije, na idealnoj poziciji između sjevera i juga.Iskreno se nadamo da ćemo dogovoriti aranžmane i potpisani ugovore sa njima, te uskoro dobiti nove goste iz Slovenije. Mi ćemo se potruditi da, bez obzira da li su korporativni/MICE klijenti u pitanju ili turisti koji dolaze na aktivni odmor, osmislimo primamljive pakete kako bi imali najbolji mogući boravak kod nas i imali želju da nam redovno dolaze, kazala je Mirjana Delić iz hotela CUE.
Matej Pajnik iz slovenačke agencije Galileo 3000 zadovoljan je prvim impresijama. Juče smo obilazili Podgoricu, vidjeli dva predivna hotela i vinariju kod gospodina Gorana. Sve nam se izuzetno dopalo i očekujem da narednih dana vidimo još zanimljivosti u Crnoj Gori, te da vam se naredni put vratimo sa grupom turista, kazao je Pajnik. Turoperatori iz Mađarske trenutno borave u Kolašinu gdje su se upoznali sa ponudom kolašinskih hotela i ponudom ski centara Kolašin 1600 i Kolašin 1450. Mikloš Hoffmann iz mađarske agencije 1000 UT kaže da prvi put dolazi u Crnu Goru od 2006.godine.
Prvi utisci su fenomenalni, sve mi je interesantno i novo, a poseban utisak je ostavio kolašinski hotel Bjanka i količina snijega koju smo vidjeli, posebno jer u Mađarskoj nemamo priliku da vidimo ovoliki snijeg u poslednjih nekoliko godina. Crna Gora ima potencijala za rast na tržištu Mađarske. Planiramo iduće godine programe za Crnu Goru u domenu kulturnog turizma, zavisno od situacije sa letovima, kazao je Hoffmann. Turoperatori iz Mađarske danas će posjetiti Podgoricu i Nacionalni park Skadarsko jezero, nakon čega ih očekuje višednevna posjeta primorskim opštinama.
Studijske posjete turoperatora se realizuju uz podršku nacionalne avio kompanije Air Montenegro, hotela Bianca Spa & Resort, CUE i Ramada i lokalnih turističkihorganizacija Podgorice, Tuzi, Cetinja, Nikšića, Gusinja, Plava, Kotora, Herceg Novog, Tivta i Bara.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti