Turoperatori iz Turske: „Crna Gora je turistička zemlja sa veličanstvenom prirodom“

Nacionalna turistička organizacija ugostila je fotografa i predstavnike pet turoperatora iz Turske, koji su boravili u studijskoj posjeti Crnoj Gori u periodu od 16 – 19. februara tekuće godine.

Riječ je o poznatom fotografu – Engin Uzun i predstavnicima nekih od najznačajnijih turoperatora, koji su se kroz višednevni program bliže upoznali sa turističkim atrakcijama crnogorskog primorja.

Tokom boravka, imali su priliku da posjete Podgoricu, Bar, Budvu, Kotor i Herceg Novi te osjete spoj savremenog života i kulturno istorijskog nasljeđa.

Predstavnik turoperatora Travel&World Turkey – Murat Ayar, poručio je da već godinama promoviše crnogorsko primorje, a naročito Budvu. Naročit utisak na njega ostavio je Perast, za koji kaže da je veoma živopisno mjesto koje krije zanimljive priče i istoriju.

„Ovoga puta imali smo priliku da posjetimo i druge predivne djelove Crne Gore, koji odgovaraju našim klijentima. Bar, Kotor, takođe i Portonovi su unikatna mjesta, a hoteli u kojima smo odsjeli su zaista među boljima. Moram istaći da je organizacija veoma profesionalna, a lokalni turistički vodiči su se veoma prijateljski ophodili prema nama i mnogo nam pomogli“, istakao je Ayar.
Diyaeddin Sahin ispred turoperatora Peninsula Tours, ističe da je Crna Gora prava turistička zemlja sa bogatom istorijom i veličanstvenom prirodom.

„Iako smo organizovali turističke ture svuda po svijetu, nikada ranije nismo posjetili ovu predivnu zemlju. Bar i Kotor su predivni gradovi, a posebno oduševljenje za mene su druželjubivi i pristupačni ljudi. Ovo je zaista jedinstvena država i nastojaćemo da u budućnosti uključimo Crnu Goru u naše programe“, kazao je Sahin.
Predstavnici turoperatora su poručili da naša zemlja ima velik potencijal, te smatraju da će mnogo turista iz Turske doći u posjetu Crnoj Gori.
Tokom studijske posjete, predstavnici turskih turoperatora su 17. februara prisustvovali poslovnoj radionici u okviru projekta “Inovativni prekogranični klaster malih i srednjih preduzeća u oblasti turizma – Innotourclust“. Tom prilikom, predstavnica NTO CG Alijana Hećo je poručila da su poslovne radionice veoma korisne, te da su članovi klastera imali priliku da turoperatorima iz Turske predstave svoju ponudu.

„NTO CG je implementirala projekat Innotourclust u saradnji sa partnerima iz Italije i Albanije, te su članovi klastera na poslovnoj radionici imali priliku da se susretnu sa turoperatorima iz Turske i baltičkih zemalja i da im predstave svoju pronudu. Smatramo da su ovakvi projekti i inicijative jako korisne, i uopšte udruživanje malih preduzetnika jer je to mnogo bolji način da se njihov proizvod plasira na internacionalnom tržištu“, kazala je Hećo.

Studijsku posjetu su podržali i strateški partneri NTO CG – turistička agencija Gold Travel i nacionalna avio kompanija Air Montenegro, lokalne turističke organizacije Bara, Podgorice, Kotora i Budve, restoran Conte, kao i Portonovi.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti