Turoperatorima iz Albanije posebno interesantan sjever Crne Gore

Turoperatori iz Albanije, koji su prethodnih dana boravili u studijskoj posjeti Crnoj Gori u organizaciji Nacionalne turističke organizacije, imali su priliku da posjete sjever Crne Gore koji je na njih ostavio poseban utisak.

Oni su boravili u Kolašinu i Rožajama, gdje su obišli ski centre Kolašin 1450, Kolašin 1600 i Hajla, kako bi se upoznali sa aktuelnom ponudom ovih skijališta. U cilju uvezivanja turoperatora iz Albanije sa turističkom privredom sa sjevera, Nacionalna turistička organizacija organizovala je u Rožajama u rizortu Jela Natural Resort poslovnu B2B radionicu.
Direktorica Jela Natural Resort Amina Kurtagić, koja je pristustvovala radionici kazala je da su izuzetno zadovoljni i da su već dogovorili aranžmane sa albanskim turoperatorima za naredni period. Imali smo priliku da, u saradnji sa Lokalnom turističkom organizacijom Rožaje, turoperatorima prezentujemo našu ponudu, kao i projekte koji se odnose na razvoj seoskog turizma. Ohrabreni smo utiscima koji su ostavili naši gosti i sa zadovoljstvom se radujemo periodu koji je pred nama jer se rožajski turizam budi. Jela rizort će i u narednom periodu vrlo rado podržati svaku inicijativu i biti partner NTO-u i LTO Rožaje, kazala je Kurtagić.
Nataša Pajović, pomoćnica direktora Skijališta Crne Gore, kazala je da su turoperatore detaljno upoznali sa ponudom njihove kompanije, planovima za predstojeću zimsku turističku sezonu, kao i dugoročnim planovima za dalji razvoj Skijališta. Od ovog B2B događaja očekujemo uspostavljanje saradnje sa turoperatorima i turističkim agencijama iz Albanije, koja nam čini primarno tržište. Veoma smo zadovoljni organizacijom ovog događaja od strane NTO i nadamo se da ćemo imati priliku da prisustvujemo sličnim radionicama sa drugim tržištima i privrednim subjektima, kazala je Pajović. Predstavnik agencije ALDE TRAVEL iz Tirane kaže da su veoma zadovoljni organizacijom kompletnog studijskog puta i agendom.
Rožaje ima ogroman potencijal za razvijanje planinskog turizma kako zimi tako i ljeti, a posebno iznenađenje je bila hrana ovog kraja koja nas je ostavila bez riječi, veoma ukusna i prirodna, i to veoma visokog kvaliteta. Nadamo se da ćemo u skorijem periodu biti u mogućnosti dovesti što više posjetilaca da osjete ljepote ove prirode i planina na sjeveru. Očekujem buduću saradnju između Crne Gore Albanije, a mi kao agencija planiramo da reklamiramo ove ljepote koje smo vidjeli, a prije svega gostoprimstvo koje smo doživjeli, kazali su iz ALDE TRAVEL. Podsjećamo, u studijskoj posjeti Crnoj Gori boravili su predstavnici nekih od najznačajnijih turoperatora sa ovog tržišta, među kojima su Kamu Travel&Tours, Shkodra Travel&Tours, Mac Sun Albania, Alde Travel, Laste minute Travel, Start Tour, Matrios Travel&Tours, Explorer Travel Tours, Dea Lines i Pegasus Travel.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti