TV spotu NTOCG “U društvu prirode” srebrna nagrada za najbolji destinacijski film na Međunarodnom festivalu turističkog filma u Africi (ITFFA)

Promotivni destinacijski TV spot Nacionalne turističke organizacija Crne Gore, U društvu prirode, dobitnik je srebrne nagrade Silver Award, na III Međunarodnom festivalu turističkog filma u Africi ITTFA, u kategoriji Međunarodni turistički destinacijski filmovi.

Svečana ceremonija dodjele nagrada održana je u glavnom gradu Južne Afrike, Kejptaunu, u pozorištu Labia, najstarijem bioskopu u Južnoj Africi.

U ime Nacionalne turstičke organizacije Crne Gore pomoćnica direktora Aleksandra Maksimović zahvalila se organizatorima i publici putem video poruke. 

„NTOCG počastvovana je što je u jakoj konkurenciji turističkih destinacijskih filmova 95 zemalja među kojima su: Hrvatska, Slovenija, Francuska, Njemačka, Italija, Portugal, Velika Britanija, Španija, Meksiko, Japan, Indija  i dr, na ovom prestižnom međunarodnom takmičenju srebrna nagrada dodijeljena promotivom spotu Crne Gore“ istakla je Maksimović.

Ovogodišnje izdanje festivala obilježio je rekordni broj takmičara, njih 865, koje je ocjenjivao Međunarodni žiri koji je okupio renomirane profesionalce iz audio-vizuelne produkcije, marketinga i turizma. Predsjednik žirija bio je poznati nagrađivani direktor kinematografije i specijalista za dronove, FC Hamman, koji je radio za najveće brendove u filmskoj industriji kao što su Universal, Disney, the BBC, National Geographic, Discovery Channel, Netflix i dr. 

Nagradu Silver Award, u kategoriji međunarodni turistički destinacijski filmovi, pored Crne Gore, dobili su Grčka, Litvanija, Danska i Južna Afrika.

Međunarodni festival turističkog filma ITFFA ima za cilj afirmaciju najboljih turističkih i dokumentarnih filmova širom svijeta. Festival je dio Međunarodnog komiteta turističkih filmskih festivala CIFFT, koji čini 14 festivala turističkog filma, a koji podržavaju Svjetska turistička organizacija (UNWTO) i Evropska komisija za putovanja (ETC). Tokom poslednje 33 godine, CIFFT nagrađuje najbolji audio-vizuelni sadržaj iz turističke industrije, pozicionirajući se kao najprestižnije takmičenje posvećeno promotivnim turističkim video zapisima širom svijeta. 

Ovo je druga međunarodna nagrada koja je u okviru CIFFT festivala dodijeljena destinacijskom filmu “U društvu prirode”, budući da je osvojio i prvu nagradu na međunarodnom festivalu turističkog filma “The Golden City Gate”, u Berlinu. 

TV spot  U društvu prirode je namijenjen promociji turističke ponude na domaćem, regionalnom i inostranim tržištima u pravcu održavanja i unapređenja imidža destinacije, animiranja turista da posjete Crnu Goru i što bržeg oporavka turističkog prometa od posljedica izazvanih pandemijom korona virusa.

Spot prikazuje integralnu crnogorsku turističku ponudu, raznolikost i kontrast destinacije. Kombinovanjem autentičnih lica i karaktera sa jedne i vrhunske arhitekture i pejzaža sa druge strane, ukazuje na tanku granicu između prirode i čovjeka i kroz snažan emotivan izraz šalje poruku da su ljudi u Crnoj Gori brižni, topli i nadasve gostoprimljivi i dobri domaćini, te da zahvaljujući bogatstvu i čistoći prirode i raznovrsnosti ponude turisti mogu kvalitetno provesti odmor u Crnoj Gori, osjećajući se bezbjedno i mirno, bez gužvi i na socijalnoj distanci sa drugima.

Kreator idejnog koncepta TV spota i marketinške kampanje U društvu prirode je Bojan Joksimović, a režija je povjerena jednom od najuspješnijih crnogorskih reditelja mlađe generacije, Ivanu Marinoviću iz Herceg Novog.  Spot je sniman u produkciji Artikulacija film, producentske kuće iz Podgorice na čelu sa producentom Ivanom Đurovićem. 

Osim na crnogorskom spot je urađen na dodatnih sedam jezika (albanski, engleski, francuski, kineski, njemački, poljski, ruski), što je od izuzetne važnosti za promociju na različitim ciljnim tržištima.

Promotivni destinacijski TV spot U društvu prirode možete pogledati na: https://www.youtube.com/watch?v=dXW8utVIYJc&t=2s 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti