U Budvi 65 hiljada gostiju

Prema poslednjim podacima u Budvi boravi oko 65.000 turista, što je na nivou od 92 odsto iz 2019. godine. To se navodi u saopštenju Turističke organizacije Budve.

“Najviše je gostiju u privatnom smještaju, oko 47.000, što je 86% u odnosu na 2019. godinu.

U hotelima boravi oko 17.000 turista, što je 11% više u odnosu na isti period pretprošle godine.

Najzastupljenija tržišta u hotelima su: Srbija, Ukrajina, Rusija, BiH, Izrael, Kazahstan, Francuska, Poljska, Turska i Njemačka, dok su prisutni gosti i iz Grčke, Italije, Albanije, Makedonije i Crne Gore.

U privatnom smještaju je najviše gostiju iz Srbije, Rusije, Ukrajine i Bosne i Hercegovine”, ističu u TO Budve.

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti