U Budvi boravi 37.860 registrovanih turista

Prema poslednjim zvaničnim podacima koje Turistička organizacija opštine Budva dobija direkno od hotelijera i iz sistema za prijavu boravka, na budvanskoj rivijeri trenutno boravi 37.860 registrovanih gostiju, što je na istom nivou kao prošle godine.

U hotelima odmara 16.327 turista, među kojima su najbrojniji gosti iz Srbije, Izraela, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Švajcarske, Kazahstana, Turske, Velike Britanije, Francuske i Italije.

U privatnom smještaju je 20.634 registrovana gosta, među kojima su najbrojniji gosti iz Srbije, Rusije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Njemačke i Poljske.

U ostalim vidovima smještaja je oko 900 gostiju.

Prema preliminarnim podacima Uprave za statistiku – MONSTAT, tokom prvih šest mjeseci u Budvi je ostvareno 156.611 dolazaka i 538.660 gostiju u kolektivnom smještaju.

Od tog broja 135.780 odnosi se na dolazak inostranih a 20.831 na dolazak domaćih gostiju.

Najveći udio u ukupnom broju dolazaka za prvih šest mjeseci u hotelima, ostvarili su gosti iz Srbije, Albanije, Njemačke, Francuske, Bosne i Hercegovine, Ujedinjenog Kraljevstva, Turske, Poljske, Rusije i Hrvatske. Kada su u pitanju vanevropske zemlje, najveći broj dolazaka ostvaren je sa tržišta Izraela, Sjedinjenih Američkih Država i azijskih zemalja.

Prema podacima kojima raspolaže TO Budva, nakon upita koji je nedavno poslat hotelijerima sa područja cjelokupne budvanske rivijere, cijene u septembru i oktobru su oko 30% niže u odnosu na jul i avgust, a većina hotelijera je planirala i posebne akcije koje se prvenstveno odnose na boravak djece u objektima.

Iz Udruženja privatnih izdavalaca Crne Gore ističu da su, već u ovom periodu godine, cijene u ovom vidu smještaja niže za 20%, te da se dvokrevetna soba može iznajmiti po cijeni od 15 eura, a studio apartman već po cijeni od 20 eura za noć.

Foto: Miloš Ćetković

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti