U Budvi boravi nešto više od 11 hiljada gostiju

U Budvi trenutno boravi 11. 463 gostiju, podaci su Turističke organizacije Budve. Taj broj za sedam procenata veći je nego u ostom prošlogodišnjem periodu. Gosti su smješteni u hotelima i privatnom smještaju.

U hotelima boravi 4. 265 turista ili osam odsto više nego lani u istom periodu. Od tog broja stranih turista je  4. 002. Privatni smještaj bilježi povećanje od šest odsto u odnosu na isti period prošle godine i u ovom vidu smještaja je 7. 198, od kojih su 7. 194 stranci.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti