U Budvi boravi više od 22 hiljade gostiju

Prema poslednjim zvaničnim podacima koje Turistička organizacija opštine Budva dobija direktno od hotelijera i iz sistema za prijavu boravka, na budvanskoj rivijeri trenutno boravi 22.480 registrovanih gostiju, što je za 17% više u odnosu na prošlu godinu.

U hotelima odmara 11.770 turista, među kojima su najbrojniji gosti iz Srbije, Izraela, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Kazahstana, Velike Britanije, Češke, Poljske i Egipta. U odnosu na 2021. godinu, turista u hotelima je više za 30%.

U privatnom smještaju je 10.230 registrovanih gostiju, među kojima su najbrojniji gosti iz Srbije, Rusije, Ukrajine, Njemačke i Poljske.

U ostalim vidovima smještaja je registrovano 480 gostiju.

Prema podacima Turističke organizacije opštine Budva i procjeni broja gostiju u privatnom smještaju na osnovu parametra iznesenog komunalnog otpada sa područja opštine Budva, u Budvi ukupno boravi oko 32.000 gostiju, odnosno 23% više nego u istom periodu prošle godine.

Prema preliminarnim podacima Uprave za statistiku – MONSTAT, tokom prvih sedam mjeseci u Budvi je ostvareno 234.984 dolazaka i 945.815 noćenja u kolektivnom smještaju. Od tog broja, 207.956 odnosi se na dolazak inostranih, a 27.028 na dolazak domaćih gostiju. Najveći udio u ukupnom broju dolazaka za prvih sedam mjeseci u hotelima, ostvarili su gosti iz Srbije, Albanije, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva, Turske, Poljske, Rusije i Hrvatske. Kada su u pitanju vanevropske zemlje, najveći broj dolazaka ostvaren je sa tržišta Izraela, Sjedinjenih Američkih Država, Kine i ostalih i azijskih zemalja.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti