U Budvi gotovo 17 hiljada gostiju, sedam odsto više nego lani

U hotelima, kampovima, odmaralištima, hostelima i privatnom smještaju na budvanskoj rivijeri, prema brojnom stanju rađenom u četvrtak, 15. septembra, registrovano je ukupno 16.945 gostiju, što je 7% više nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je iz Turističke organizacije Budve.

U hotelskom smještaju je registrovano 8.425 gostiju, u privatnom smještaju 8.293, dok je u kampovima, odmaralištima i hostelima registrovano ukupno 227 gostiju.

Prema podacima TO Budve i procjeni broja gostiju u privatnom smještaju na osnovu parametra iznesenog komunalnog otpada sa područja opštine Budva, u Budvi ukupno boravi oko 25.000 gostiju, odnosno 20% više nego u istom periodu prošle godine.

Kada je u pitanju struktura inostranih gostiju u hotelskom smještaju, najbrojniji gosti su iz Srbije, Izraela, Njemačke, Francuske, Velike Britanije, Albanije, Bosne i Hercegovine i Turske.

Najbrojniji inostrani gosti u privatnom smještaju su iz Rusije, Srbije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Njemačke i Poljske.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti