U Budvi odmara 14 hiljada gostiju, četvrtinu više nego lani

U hotelima, kampovima, odmaralištima, hostelima i privatnom smještaju na budvanskoj rivijeri, prema brojnom stanju rađenom u četvrtak, 22. septembra, registrovano je ukupno 14.311 gostiju, što je 25 odsto više nego u istom periodu prošle godine. To je saopšteno iz Turističke organizacije Budve.

U hotelskom smještaju je registrovano 7.560 gostiju, u privatnom smještaju 6.556, dok je u kampovima, odmaralištima i hostelima registrovano ukupno 195 gostiju.

Prema podacima TO Budve i procjeni broja gostiju u privatnom smještaju na osnovu parametra iznesenog komunalnog otpada sa područja opštine Budva, u Budvi ukupno boravi nešto više od 19.000 gostiju, odnosno 26% više nego u istom periodu prošle godine.

Kada je u pitanju struktura inostranih gostiju u hotelskom smještaju, najbrojniji gosti su iz Francuske, Njemačke, Izraela, Velike Britanije, Albanije, Ukrajine, Slovenije, Norveške, Srbije, Poljske, Rusije.

Najbrojniji inostrani gosti u privatnom smještaju su iz Rusije, Ukrajine, Srbije, Bosne i Hercegovine.

Foto: Jugoslav Belada

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti