U Budvi pronadjen arsenal oružja

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su, postupajući na osnovu operatvinih informacija, a u cilju suzbijanja vršenja teških krivičnih djela, izvršili pretrese na više lokacija na teritoriji Podgorice i Budve. 

Naime, postupajući na osnovu operativnih informacija i po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici, službenici CB Podgorica su izvršili pretrese stanova i drugih prostorija koje koriste S.P. (53) iz Podgorice i bezbjednosno interesantno lice B.N. (39) iz Podgorice, koji je nastanjen u Budvi.

Pretresom lokacije koju korsti S.P. u Podgorici policija je pronašla i oduzela pištolj marke „CZ“ model „Shadow1“ cal. 9 mm i pištolj marke „CZ“ model „Shadow2“ cal. 9 mm sa 17 komada municije.
Podgorička policija je izvršila pretrese na dvije lokacije u Podgorici i Budvi koje koristi bezbjednosno interesantno lice B.N. a pretresom lokacije u Budvi je pronašla i oduzela:


- pištolj marke „Glock“ model 19X, cal.9 mm,
- lovačka puška marke „Zastava Arms“,
- lovačka puška marke „Browing“,
- okvir za automatsku pušku „M70“ sa 30 komada municije cal. 7,62 mm,
- okvir za municiju sa 16 komada municije cal. 9mm,
- okvir za municiju sa 30 komada municije cal. 9 mm,
- 19 komada municije oznake „RWS 30-06“,
- 93 komada municije kalibra 12 mm, sa redenikom za municiju,
- više komada municije za lovačku pušku i pištoljske municije različitog kalibra,
- spiskovi o većim novčanim iznosima – pozajmicama većem broju lica, koji ukazuju na to da se radi pozajmicama uz određenu nadoknadu, tzv. zelenašku kamatu.

Oduzeto oružje i drugi predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vršenja vještačenja. Kriminalistička obrada je u toku.
Službenici Centra bezbjednosti Budva su lišili slobode B.N. i protiv njega podnijeli krivičnu prijavu državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krvično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih mater

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti