U Dubaiju otvoren najdublji bazen za ronjenje

Deep Dive Dubai je najdublji bazen za podvodno ronjenje na svijetu dubok je 60 metara, a otvoren je nedavno u Dubaiju.

Dubai je turističko i poslovno središte s pustinjskim terenom i mjesecima užarenih ljetnih temperatura, koje ima reputaciju raskošnog mjesta, s atrakcijama poput zatvorenog skijališta prepunog snijega, velikih vodenih parkova i najvićih zgrada na svijetu.

Bazen, koji ima ekvivalent šest olimpijskih bazena, ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najdublji bazen za ronjenje na svijetu. Deep Dive Dubai navodi da je bazen dublji 15 metara od bilo kojeg drugog u svijetu.

Ronioci se spuštaju niz krajolik potonulog grada, sa zvukom i rasvjetom. Ovdje se ljudi mogu spustiti na 60 metara do potopljenog grada i igrati arkadne igre. Na putu prema dolje nalaze se dvije suhe sobe ispunjene zrakom.

Posjetitelji mogu vježbati ronjenje - s rezervoarom zraka - i slobodno ronjenje - gdje ronioci jednostavno zadržavaju dah. Najdublji bazen na svijetu ujedno je i najveći podvodni filmski studio u regiji.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti