U Džakarti otvoren restoran koji visi u vazduhu na 50 metara visine: Da li biste večerali u njemu?

Ljudi koji žele iskusiti ručak ili večeru na letećoj platformi sada to mogu u Džakarti. U indonezijskom gradu nedavno je otvoren nesvakidašnji restoran Lounge in The Sky, koji će gostima pružit jedinstveno iskustvo objedovanja na 50 metara visine.

Tokom jednog sata večere, kako prenosi klix.ba, gosti će se prepustiti iskustvu ručka na otvorenom koji se svrstava u red "najekstravagantnijih" na svijetu. Ovakav tip restorana otvoren je prvi put u Indoneziji, a treći je takav u svijetu nakon Belgije i Malezije.

Tokom uživanja u obrocima, gosti će koristiti pojaseve, a prateće osoblje će biti opremljeno sigurnosnim pojasevima. Nadzornici će upoznati goste sa sigurnosnim propisima prije podizanja platforme. Na platformu od jednom može stati 32 ljudi, a cijena obroka u ovom restoranu kreće se od 110 do 260 dolara.

Restoran ima određena pravila za svoje goste, uključujući minimalnu starost od 17 godina i više, maksimalnu težinu od 150 kilograma i minimalnu visinu od 135 centimetara.

Teleskopska dizalica od 300 tona drži Lounge in The Sky u zraku, a restoran će se u Džakarti zadržati tri mjeseca. Gosti mogu rezervisati svoja mjesta preko, a na listi čekanja prije otvaranja restorana bilo je preko 5.000 gostiju.

Tri paketa za goste uključuju standardnu ​​klasu za 112 dolara, poslovnu klasu za 225 dolara i prvu klasu za 260.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti