U Jadranu snimljena druga po veličini ajkula

Italijansko utočište za divlje životinje "Area Marina Protetta Miramare", objavilo je da je u Jadranu uočen drugi po veličini morski pas.

Basking ajkula (Cetorhinus maximus) snimljena je u Tršćanskom zalivu, a Italijani navode da je dobra vijest i za zaliv i za njegovu bioraznolikost, te da ova vijest takođe daje znake nade za vrste koje su sve ugroženije širom Sredozemlja.Dodaju da je ova ajkula posljednji put u zalivu snimljena 2015. godine.

Stručnjaci iz utočišta navode da prisutnost ove ajkule ne bi trebalo da izazove nikakvu zabrinutost, uprkos njenoj veličini, prenosi N1.

Ova se ajkula hrani planktonima i malim ribama. Treba imati na umu, kažu, da je u pitanju ugrožena vrsta.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti