U junu ostvareno 675 hiljada noćenja

U Crnoj Gori u junu u kolektivnom smještaju (hoteli, odmarališta, pansioni, moteli, turistička naselja, hosteli i dr.), ostvareno je 176 944 dolazaka i 675 245 noćenja turista. To se navodi u saopštenju MONSTAT-a.

Od ukupnog broja noćenja u kolektivnom smještaju 89,4% ostvarili su strani, a 10,6% noćenja ostvarili su domaći turisti.

U strukturi noćenja po vrstama turističkih mjesta u junu 2023. najviše noćenja ostvareno je u primorskim mjestima (90,8%), glavnom gradu (5,2%), planinskim mjestima (2,1%) i ostalim mjestima (1,9%).

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti