U nastavku akcijskih kontrola konzumiranja duvanskih proizvoda u UO izdat 21 prekršajni nalog

Tokom petka 22. marta turistički inspektori su vršili inspekcijske nadzore u ugostiteljskim objektima na teritori Glavnog grada, sa posebnim akcentom na poštovanje odredbi Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda. To je saopšteno iz Uprave za inspekcijske poslove.

Prilikom vršenja inspekcijskih nadzora u 12 ugostiteljskih objekata, u 11 objekata su konstatovane nepravilnost koje su se ticale upotrebe duvanskih proizvoda u zatvorenom prostoru. Za konstatovane nepravilnosti turistički inspektori su izdali 21 prekršajni nalog u ukupnom novčanom iznosu od 6.150 eura.

Uprava za inspekcijske poslove čini sve da, pored redovnih aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije, akcijskim kontrolama ovog tipa skrene posebnu pažnju ugostitelja na obavezu poštovanja zabrane upotrebe duvanskih proizvoda u zatvorenom prostoru.

Akcije ovog tipa biće organizovane i u narednom periodu, te apelujemo na sve preduzetnike i same građane da se pridržavaju zakonskih propisa.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti