U oktobru 91 hiljada gostiju

U Crnoj Gori u oktobru 2022. u kolektivnom smještaju ( hoteli, odmarališta, pansioni, moteli, turistička naselja, hosteli i dr.), ostvareno je 91 263 dolazaka i 268 002 noćenja turista.

“Od ukupnog broja noćenja u kolektivnom smještaju 88,2% ostvarili su strani, a 11,8% noćenja ostvarili su domaći turisti.
U strukturi noćenja po vrstama turističkih mjesta u oktobru 2022. najviše noćenja ostvareno je u primorskim mjestima (83,3%), glavnom gradu (11,7%), planinskim mjestima (2,7%) i ostalim mjestima (2,4%)”, ističu iz MONSTAT-a.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti