U pripremi je izrada međunarodnog kodeksa s ciljem obezbjeđenja veće pravne zaštite za turiste

Predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma učestvovali su na prvom sastanku Odbora za izradu međunarodnog kodeksa za zaštitu turista. Sastanak je održan online 30. oktobra, uz učešće predstavnika 92 države članice UNWTO.

Plan je da se turistima, kao potrošačima, omogući veći stepen pravne zaštite, a cijelu inicijativu pokrenula je Svjetska turistička organizacija (UNWTO). Međunarodni kodeks za zaštitu turista čiju je izradu je podržao veliki broj država članica, učiniće podršku dostupnu turistima jasnijom i dosljednijom na globalnom nivou.

Na sastanku je usvojen akcioni plan i dogovoreno da se sastanci održavaju jednom mjesečno. Postignuta je i saglasnost da se uputi poziv Evropskoj komisiji, međunarodnim organizacijama, pojedincima, koji su zainteresovani da doprinesu balansiranoj podjeli odgovornosti među svim akterima u ovom sektoru, nakon pandemije COVID-19...

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti