U prostorijama Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore upriličen sastanak sa predstavnicima delegacije iz Turske

''Odnosi između Crne Gore i Turske su na visokom nivou i očekujemo da će se zahvaljujući takvim odnosima realizovati  kvalitetna saradnja'', poručeno je sa sastanka direktora JP ''Morsko dobro'' sa predstavnicima  delegacije iz Turske pokrajine Mugla i grada Bodruma na čelu sa guvernerom Bodruma Bilgehan Bayarom i predsjednikom Opštine Bodrum Ahmet Arasom.

Predstavnici Delegacije su se na jučerašnjem sastanku  upoznali sa organizacijom i načinom rada, kao i funkcionisanjem  Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore. U razgovorima je sa predstavnicima grada Bodruma  stavljen akcenat na modelima buduće saradnje i razmijeni iskustava.

Gospodin Ahmet Aras, predsjednik Opštine Bodrum je izrazio oduševljenje kada je u pitanju ljepota crnogorske obale i istakao da Crna Gora i Turska imaju dosta sličnosti u oblasti turizma, kao sličan kulturološki mentalitet.

„Zahvaljujemo se puno na današnjem gostoprimstvu i na veliko zadovoljstvo smo se odazvali pozivu da posjetimo Crnu Goru. Ovo je moja prva posjeta i nadam se da ćemo kroz zajedničke interese i razmjenu informacija ostvariti saradnju na obostrano zadovoljstvo“, istakao je guverner Bodruma Bilgehan Bayar.

Direktor Javnog preduzeća Morsko dobro Mladen Mikijelj je istakao da je ovo samo početak pregovora i vjeruje da će u narednom periodu razgovarati o aktivnostima koje će doprinijeti odnosima između  država  i da će kroz zajedničke investicije poboljšati uslove života kako građana Crne Gore, tako i Turske.

,,Zadovoljni smo što poslednjih nekoliko godina imamo veći broj investitora iz Turske koji su dali veliki doprinos i kvalitetnoj ekonomskoj aktivnosti  u zoni morskog dobra i očekujemo da će se u narednom periodu povećati investicije, a Javno preduzeće Morsko dobro će dati svoj doprinos da se to realizuje“, zaključio je direktor Mladen Mikijelj.

Visoke funkcionere grada Bodruma među kojima su i najugledniji turski privrednici, su pored direktora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Mladena Mikijelja, ugostili rukovodilac Službe za opšte i pravne poslove Klaudija Pejović, rukovodilac Službe za uređenje i izgradnju Vukašin Mijatović i predstavnik Službe za održivi razvoj i kontrolu Nemanja Malovrazić.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti