U SAD slobodan ulazak za vakcinisane

SAD će od početka novembra dozvoliti ulazak svim putnicima iz inostranstva pod uslovom da su u potpunosti vakcinisani protiv koronavirusa, saopštila je danas Bijela kuća.

Putnici će , kako piše agencija BETA, pored toga morati da budu testirani na koronavirus tri dana prije putovanja u SAD i da nose maske.

Aviokompanije će biti u obavezi da prikupe informacije o putnicima kako bi ih kontaktirali u slučaju potrebe, navela je Bijela kuća.

SAD će ukinuti ograničenja koja važe od marta 2020. godine.

Neimenovani portparol Bijele kuće izjavio je da je odluku, donijetu u kontekstu tenzija između SAD i Francuske, "diktirala nauka".

Za sada se ne zna koje će vakcine biti priznate za putovanje u SAD.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti