Ugrožena radna mjesta 321 zaposlenih u Upravi za inspekcijske poslove

Sindikalna organizacija zaposlenih u Upravi za inspekcijske poslove oglasila se saopštenjem:

Ovim dopisom dužni smo da upoznamo javnost o trenutnoj situaciji i dešavanjima u Upravi za inspekcijske poslove.

Naime, zaposlene u Upravi za inspekcijske poslove ovih dana zatekla je više nego neprijatna vijest da je Vlada Crne Gore usvojila informaciju o decentralizaciji Uprave za inspekcijske poslove, a kojom se planira ukidanje ovog organa.

Ukidanje bi značilo ugrožavanje 321 radnih mjesta, koliko ima zaposlenih u Upravi.

Iako je bilo za očekivati da Sindikalna organizacija Uprave za inspekcijske poslove, na čijem je čelu predsjednica Lucija Adžić, štiti interese zaposlenih u ovom organu, to se u ovom slučaju nije desilo. Naprotiv, ova sindikalna organizacija plasirala je u javnost saopštenje u kojem se navodi da podržava decentrealizaciju, koja podrazumjeva ukidanje Uprave za inspekcijske poslove i samim tim prestanak radnog odnosa zaposlenima, što predstavlja jednistven slučaj da sindikalna organizacija radi protiv interesa zaposlenih.

Članstvo i predstavnici u organima ove sindikalne organizacije masovno su istupili iz navedene sindikalne organizacije, usled ogorčenja i nezadovoljstva saopštenjem koje je u javnost plasirala g-đa Lucija Adžić, koja je interese svih zaposlenih očigledno podredila svojim ličnim interesima.

Ono što treba napomenuti da ova Sindikalna organizacija, odnosno njena predsjednica, godinama unazad netransparentno obavlja svoj posao. Članovi Sindikalne organizacije ni u jednom segmentu nijesu upoznati sa radom, donošenjem odluka i izvještajima o radu, te načinu trošenja finansijskih sredstava. S tim u vezi, početkom 2024. godine, zahtjevom je zatraženo od gđe. Lucije Adžić, dostavljanje finansijkog i radnog izvještaja kao i sazivanje vanredne sjednice Skupštine Sindikata, na što se pomenuta oglušila, iako su to od nje zahtijevali članovi- delegati tog istog sindikata.

Vođeni opštim nezadovoljstvom zbog ovakvog rada sindikalne organizacije Uprave za inspekcijske poslove, te skandaloznim istupom njene predsjednice u vezi podržavanja decentralizacije, dana 27.01.2024. godine, zaposleni Uprave za inspekcijske poslove osnovali su novu sidnikalnu organizaciju koja će djelovati u Upravi za inspekcijske poslove pod nazivom – Sindikalna organizacija zaposlenih Uprave za inspekcijske poslove, koja je odmah postala član najbrojnijeg sindikata u Crnoj Gori – Sindikata Uprave i pravosuđa.

Osnovni cilj nove sindikalne organizacije će biti usmjeren na dijalog sa svim činocima vlasti u pogledu očuvanja radnih mjesta svih zaposlenih u Upravi za inspekcijske poslve, te borbu za veća prava i bolje uslove rada.

Važno je napomenuti da rukovodstvo sindikalne organizacije na čijem je čelu gđa. Lucija Adžić, pokušava na maliciozan način da predstavi naše aktivnosti kao „saradnju“ sa direktoricom Uprave za inspekcijske poslove, pa ovim putem naglašavamo da naše djelovanje nema nikakve veze sa starješinom ovog organa, niti ćemo se na bilo koji način baviti kadrovskom politikom u rukovodstvu Uprave, već isključivo borbom za interese zaposlenih.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti