Uhapšen Podgoričanin u Budvi zbog KD nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Budva su juče, sprovodeći pojačane kontrole, lišili slobode R.P. (63) iz Podgorice zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Naime, Interventna jedinica budvanske policije je juče oko 17.00 časova prilikom kontrole vozila marke „Renault Clio“ bez registarskih oznaka, kojim je upravljao R.P., pronašla i oduzela pištolj marke „Walther” sa okvirom u kojem se nalazilo sedam komada munije, a za koji R.P. posjeduje oružni list. Takođe, policija je pronašla i oduzeli i rezervni okvir sa 11 komada municije i vazdušnu pušku marke „Hunter” sa optičkim nišanom.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je naložio da se R.P. liši slobode zbog sumnje da je izvršio gore navedeno krivično djelo.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti