Uhapšen turski državljanin koji se potražuje zbog ubistva

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva i Sektora za borbu protiv kriminala uhapsili su danas, u zajedničkoj akciji ciljanog traganja, lmeđunarodno traženo lice M.G. (37) državljanina Republike Turske. To se navodi u saopštenju Uprave policije.

Za M.G. od strane NCB Interpol-a Ankara prije četiri dana raspisana crvena međunarodna potjernica zbog krivičnog djela ubistvo sa umišljajem, a nakon čega je provjerama utvrđeno da postoje indicije da se on krije na teritoriji Crne Gore.

On se, kako je saopšteno, sumnjiči da je 12. aprila ove godine u Istanbulu, zajedno sa saučesnikom, ubio oštećenog S.U, a ranio očevica događaja G.T., nakon čega je pobjegao sa lica mjesta.

M.G. je, kako navode, priveden sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici na dalju nadležnost, koji mu je odredila ekstradicioni pritvor.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti