Uhapšene dvije osobe u Budvi zbog izazivanja opšte opasnosti i nasilničkog ponašanja

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva obaviješteni su juče oko 10.00 časova da je na autobuskoj stanici u tom gradu došlo do fizičkog sukoba dva nepoznata lica nakon čega se jedno od njih udaljilo sa lica mjesta.

U prostorijama Hitne medicinske pomoći Budva policijski službenici su zatekli A.V. (27) iz Berana, sa povredom u predjelu stomaka, nanijetu vatrenim oružjem i on je transportovan u Opštu bolnicu u Kotoru.

Efikasnim radom i brzom reakcijom policijski službenici su identifikovali drugo lice koje je učestvovalo u ovom sukobu, i to Z.M. (47) iz Budve za kojeg je policija došla do sumnje da je upotrebom vatrenog oružja nanio povrede A.V.

Sa događajem je upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio dalje preduzimanje mjera i radnji u cilju utvrđivanja svih okolnosti i činjenica predmetnog događaja.

Sprovodeći aktivnosti iz svoje nadležnosti pripadnici budvanske policije prikupili su obavještenja od pomenuta dva lica, kao i od očevidaca događaja, pronašli su i utvrdili da je oružje koje je upotrijebljeno pištolj koji koristi gumene metke, te o svemu povratno informisali postupajućeg tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, nakon čega je sa predmetom upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru.

Osnovni državni tužilac se izjasnio da se u radnjama Z.M stiču elementi krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti, kao i da se ovo lice liši slobode.

Osim toga, izjasnio se da se i u radnjama A.V. stiču elementi krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, i to, krivičnog djela nasilničko ponašanje na štetu Z.M. budući da je policija došla do saznanja da je A.V. zajedno sa J.R. iz Berana prethodne večeri fizički napao Z.M. ispred jednog ugostiteljskog objekta u Budvi.

A.V. je lišen slobode, dok za J.R. policija traga.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti