Uhapšeno pet vozača u Budvi, vozili u alkoholisanom stanju

Tokom vikenda - petka, subote i nedjelje na crnogorskim putevima evidentirano je 40 saobraćajnih nezgoda, u kojima je šest lica zadobilo teške, a 12 lica lake tjelesne povrede.

U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 145 prekršajnih prijava, izdali 1.097 prekršajnih naloga, privremeno oduzeli 18 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja, dok su lišili slobode 44 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja, od čega izdvajamo: 33 vozača lišena slobode zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini; sedam vozača lišenih slobode zbog upravljanja vozilom pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i četiri vozača lišena slobode zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Od ukupnog broja lica lišenih slobode: 13 vozača je lišeno slobode u Podgorici (od čega devet vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, jedan vozač zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i tri vozača zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti ZOBS-a); pet vozača je lišeno slobode u Danilovgradu (od čega jedan vozač zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, tri vozača zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i jedan vozač zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti ZOBS-a); pet vozača je lišeno slobode u Budvi (od čega četiri vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini i jedan vozač zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci).

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti