UIP: Smanjen broj nepravilnosti i krivičnih prijava

Uprava za inspekcijske poslove, uz asistenciju Uprave policije i Komunalne inspekcije i policije proteklog petka i subote kontrolisali su 129 ugostiteljskih objekata  u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Tivtu, Herceg-Novom, Baru, Bijelom Polju, Beranama, Rožajama, Plavu i Gusinju. Podnijeto ukupno pet krivičnih prijava, zapečaćena su  dva objekta u Beranama zbog rada bez odobrenja.

Kako je saopšteno iz Uprave za inspekcijske poslove, utrvrđeno je 12 nepravilnosti i podnijeto pet krivičnih prijava.
"Krivične prijave su podnijete zbog nepoštovanja Odluke Vlade Crne Gore o posjedovanju covid potvrda prilikom ulaska u ugostiteljski objekat (gosti i zaposleni), nepostojanja lica koje je zaduženo za provjeru jednog od potrebnih sertifikata, nepridržavanja propisane distance, boravka većeg broja gostiju za jednim stolom od dozvoljenog i nepostavljanja pleksiglasa. U Beranama su podnijete tri krivične prijave i to protiv odgovornih lica u sljedećim objektima: kafe bar "A&V", hotel "Berane" i lounge bar "Cafe", u Bijelom Polju jedna krivična prijava protiv odgovornog lica u pub "Dark Wood" i Nikšiću 1 krivična prijava protiv odgovornog lica u kafe baru "Staro pazarište". U Beranama su donijeta dva rješenja o zabrani rada pečaćenjem objekta zbog rada bez odobrenja.
Izdato je devet prekršajnih naloga u ukupnom novčanom iznosu od 2. 650 eura, navodi se u saopštenju UPI.
Zbog konzumacije duvanskih proizvoda u zatvorenom prostoru ugostiteljskog objekta izrečena su tri prekršajna naloga u ukupnom iznosu od 1.800 eura.
Tržišna inspekcija je kontrolisala tržne centre, hipermarkete, poslovne objekte, trgovinu i zanatstvo i u dane vikenda izrekla prekršajne naloge u ukupnom iznosu od 2.850 eura.
Kontrolom ugostiteljskih objekata koji organizuju svadbe i ostale proslave, nije utvrđeno da su se iste održavale, te nijesu konstatovane ove nepravilnosti.
Kontrolom košarkaške utakmice u Baru između KK "Mornar" i "Mega Mozart" utvrđeno je nepoštovanje propisane distance i protiv KK "Mornar" biće podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.
Apeluju na ugostitelje da poštuju epidemiološke mjere i odredbe Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, s obzirom da će se akcijske kontrole nastaviti u narednom periodu.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti