Uništena murva - zaštitni znak Pržna

Mještani Pržna prijaviće službenika Komunalnog preduzeća i vlasnika kuće na rivi zbog uništenja velika murve, koja je bila zaštitni znak ovog primorskog mjesta. Murva se nalazi uz samu plažu dijelu šetališta ispred kuća. Radnici tog preduzeća potkresali su krošnju, nakon što je to zatražio vlasnik kuće, jer su navodno preko grana murve minulig ljeta u njegovu kuću upadali lopovi.

“ Murva se nalazi na javnoj površini i nije vlasništvo ni jedne kuće, pa zato niko nije mogao da zatraži da se ona ovim potkresivanjem uništi. Njena velika krošnja je bila zaštitni znak našeg mjesta, ljudi su tu u hladovini sjedili. Ovako, pitanje je da li će se uopšte i oporaviti”, naveli su mještani Pržna.
Oni su najavili tužbe, jer je neko morao da konsultuje ostale mještane da li se može murva potkresivati.

murva nekad

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti