Upotreba holograma: Impresivan visokotehnološki doček u Pekingu

Proslava Nove godine u Pekingu je impresionirala svijet. Primjena visoke tehnologije na Olimpijskom tornju je zaslužna za nezaboravne prizore.

Odbrojavanje posljednjih sekundi 2021. priređeno je iznad spomenutog tornja, koji je simbol ovogodišnjih Zimskih olimpijskih igara, uz upotrebu tehnologije holograma.

Kako izviještavaju kineski mediji, ovim spektaklom su predstavljeni veliko kulturno bogatstvo Pekinga, Olimpijada te je zaželjena dobrodošlica 2022.

Nadležni se nadaju da će ovo biti sjajna uvertira za uspješno domaćinstvo Zimskih olimpijskih igara.

Poručuju da je Peking na ovaj način ljudima u cijelom svijetu zaželio ono najbolje u novoj godini te pozvao da se gleda na budućnost.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti