Uprava policije: Upozorenje na lažni mejl

Uprava policije je u saznanju da ponovo na mejl adrese određenog broja građana, stižu mejlovi lažnog sadržaja, u čijem je potpisu Aleksandar Radović.

Kako smo i prethodnog puta obavijestili javnost, nije riječ o zvaničnoj mejl adresi Uprave policije, pa samim tim ni o dopisu Aleksandra Radovića.

Službenici Uprave policije, Sektora za borbu protiv kriminala, preduzimaju mjere i radnje na identifikaciji lica koja su upućivala sporne mejlove, kako u prethodnom navratu, tako i u ovom.

Izvršenom analizom utvrđeno je da je riječ o takozvanom spam mejlu koji je poslat uz korišćenje Google email servisa (Gmail) u čijem prilogu se nalazi i PDF fajl, sa navodnim obavještenjem da se protiv primaoca vodi sudski postupak u vezi sa izvršenim krivičnim djelima.

U daljem tekstu se od primaoca zahtjeva da u predviđenom roku odgovori na mejl, te da mu u suprotnom prijeti postupak pred nadležnim sudom i da će navodi o krivičnim djelima biti proslijeđeni pravosudnim organima.

Još jednom apelujemo na građane i primaoce mejla opisane sadržine da na iste ne odgovaraju i ne otvaraju prilog koji potencijalno može biti malicioznog sadržaja, te preporučujemo da se nakon prijema navedeni mejl obriše i zabrani prijem sa iste adrese.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti