Uprava za inspekcijske poslove nastavlja sa pojačanim nadzorom: U Nikšiću i Rožajama izdato 13 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 5.950 eura

Uprava za inspekcisjke poslove je nastavila sa pojačanim nadzorom poštovanja odredbi  Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda.

U četvrtak, 19. januara 2023.godine, turistički i sanitarni inspektori sproveli su zajedničke aktivnosti pojačanog nadzora na teritoriji opština Nikšić i Rožaje.

Prilikom vršenja inspekcijskih nadzora na teritoriji opštine Nikšić, turistička inspekcija je izdala tri prekršajna naloga u ukupnom iznosu od 1.800 eura i podnijela dva zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, zbog upotrebe duvanskih proizvoda u ugostiteljskom objektu, dok je sanitarna inspekcija izdala četiri prekršajna naloga u ukupnom iznosu od 2.800 eura i podnijela jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, zbog neposjedovanja uredno ovjerenih sanitarnih knjižica.

Na teritoriji opštine Rožaje, turistički inspektori su vršili inspekcijske nadzore u devet ugostitejskih objekata i tom prilikom utvrđeno je pet nepravilnosti koje su se odnosile na upotrebu duvanskih proizvoda u ugostiteljskom objektu kao i neizdavanje fiskalnih računa, za koje je izdato šest prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 1.350 eura.

Apelujemo na sve privredne subjekte, kao i građane da se pridržavaju odredbi važećih propisa dok će Uprava za inspekcijske poslove nastaviti sa akcijskim kontrolama u svim opštinama Crne Gore.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti