Uprava za inspekcijske poslove u pojačanom inspekcijskom nadzoru od 29. decembra

Početak zimske sezone u Upravi za inspekcijske poslove znači i početak sprovođenja plana pojačanog inspekcijskog nadzora tokom iste.

Naime, turistička, tržišna, radna i zdravstveno sanitarna inspekcija učestvovaće u pojačanim kontrolama koje će se sprovoditi većim dijelom u zimskim turističkim centrima ali i onim opštinama u kojima se očekuje veliki priliv ljudi tokom praznika pa samim tim i povećan obim aktivnosti u svim privrednim granama.

Planirano je da pojačan inspekcijski nadzor traje od 29. decembra 2023. godine do kraja januara 2023. godine, sa mogućnošću da se isti nastavi i tokom februara mjeseca ukoliko stanje na terenu bude ukazivalo na tu potrebu.

Kao i tokom cijele godine i redovnih aktivnosti svih inspekcija, akcenat će biti na suzbijanju svake vrste sive ekonomije i rada na crno. Kada govorimo u kontekstu zimskih turističkih centara svakako da će posebna pažnja biti posvećena samom radu skijališta, i to s aspekta posjedovanja odobrenja za obavljanje turističke djelatnosti, organizacije i uređenja, uslova bezbjednosti na stazi, pružanja usluga škole skijanja, izdavanja fiskalnih računa.

Napominjemo građane da će tokom praznika biti otvoren Call centar Uprave za inspekcijske poslove 080/555-555 putem kojeg mogu ukazati na nepravilnosti, a dežurni službenici će inicijative proslijediti nadležnim inspekcijama na dalje postupanje.

Ovim putem apelujemo na sve privredne subjekte da i tokom pojačanog obima posla i velike posjećenosti poštuju pozitivne zakonske propise i na taj način doprinesu što kvalitetnijem pružanju usluga i konačno ljepšem ugođaju svih koji ovu zimsku sezonu i praznike odluče da provedu na našim prostorima.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti