UPSUL: Postavljen novi svetionik u Luci Budva

Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) saopštila je danas da je postavljen novi svetionik u Luci Budva.

"Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama zamijenila je lučko svjetlo u Luci Budva, koje je bilo dotrajalo, zbog čega se stvorila potreba za postavljanjem novog. Zbog same pozicije svetionika, isti je godinama bio izložen lošim vremenskim uslovima i slanoj vodi, što je dovelo do njegovog propadanja i nemogućnosti daljeg saniranja i održavanja. Postavljanje novog lučkog svjetla značajno i sa stanovišta da uskoro kreće pomorska linija Budva-Dubrovnik, kao i špic ljetnje turističke sezone, kada se očekuje upovljavanje velikog broja brodova, zbog čega je bilo neophodno unaprijediti uslove za bezbjednu i sigurnu plovidbu", ističe se u saopštenju, prenose Vijesti.

Iz UPSUL su dodali da su zaposlenima u UPSUL, podršku i pomoć prilikom zamjene lučkog svjetla pružili i predstavnici Luke Budva i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.

"Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama nastaviće da unapređuje objekte sigurnosti plovidbe u svim lukama u cilju podizanja sigurnosti plovidbe. Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama nastaviće da unapređuje objekte sigurnosti plovidbe u svim lukama u cilju podizanja sigurnosti plovidbe", zaključuje se u saopštenju.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti