URA na kongresu zelenih partija predstavila video koji je fascinirao evropske delegate

Građanski pokret URA na nedavno održanom kongresu zelenih partija Evrope predstavio je petominutni video spot koji na fascinirajući način prezentuje prirodne ljepote Crne Gore ali detektuje probleme sa kojima se Crna Gora kao društvo susrijeće.


Na tom kongresu URA je postala dio porodice zelenih partija Evrope, najbrže rastuće političke snage na starom kontinentu.
Video koji je fascinirao delegate iz 38 evropskih zemalja prikazuje prirodne ljepote zemlje ali sugeriše i na probleme koji Crnoj Gori ne daju decenijama da iskorači u zemlje modernog i razvijenog svijeta a to su: nesmijenjeni tridesetogodišnji režim, kriminal, korupcija, nepotizam, devastacija prirode i prirodnih bogatstava, a što je sve usko povezano sa prvim u nizu problema – nesmijenjenom vlašću. Koncentracija moći oličena u autoritarnoj vladavini jednog čovjeka i jedne partije teg je oko vrata savremene Crne Gore. 


Pogledajte video: 

PODIJELI

Tagged under

Media

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti