Uređenje specijalnog rezervata prirode – Solila u opštini Tivat 2021 Postavljanje nadstrešnice

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom i u 2021. godini je nastavilo sa sanacijom i uređenjem infrastrukture na području Rezervata prirode Solila u opštini Tivat.

Radovi su obuhvatili izgradnju i postavljanje nadstrešnice koja posjetocima rezervata pruža novo mjesto i kutak za odmor. Ista je izgrađena je od drvenih stubova visine 2,3m obima 30 cm, dok je krov prekriven tegolom i ima funkciju pravljenja hladovine u ljetjim mjesecima. Oko nadstrešnice postavljene su 3 manje i 3 veće drvene klupe kao i sto, a blizina Široke rijeke omogućava uživanje posjetiocima u posmatranju ptica i  čarima rezervata.

Izvođač ovih radova je "Arhibiro" D.O.O. iz Budve, a ukupna vrijednost radova iznosila je oko 9.341,20 eura  ( sa uračunatim PDV).

Takođe, istovremeno  na području Rezervata Tivatska solila izveli su se radovi na sezonskom uređenju i popravci na infrastrukturi koji obuhvataju sanaciju drvenih i metalnih tabli, drvenih podesta na mostovima sa rukohvatima, farbanje i sanaciju krovova na kulama uređenje staza, farbanje čeličnog mosta i drugi neophodni poslovi na infrastrukturti u samom rezervatu. Izvođač pomenutih radova je takođe firma "Arhibiro" D.O.O. iz Budve, a ukupna vrijednost istih  iznosila je oko 9.805,84 eura. ( sa uračunatim PDV).

Podsjećamo, Solila su 2008.godine proglašena specijalnim florističko-faunističkim rezervatom. Rješenjem zavoda za zaštitu prirode se vode kao zaštićeni objekat prirode radi očuvanja  rijetkih, prorijeđenih i ugroženih biljnih i životinjskih vrsta, prevashodno ornitofaune i biljnih zajednica.

Javno preduzeće ce nastaviti da sprovodi aktivnosti kada je ova ekoturtistička destinacija u pitanju, a u sve u cilju kako očuvanja kulturne baštine ovog područja, tako i unaprijeđenja turističke ponude Crne Gore.

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti