Urednica National Geographic Traveller: “Crna Gora zasluženo jedna od najljepših destinacija za odmor “

U okviru promotivnih aktivnosti na tržištu Velike Britanije, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, domaćin je putopiscu i urednici jednog od najuticajnijih britanskih magazina specijalizovanog za putovanja National Geographic Traveller, Sari Barel (Sarah Barell).

Novinarka boravi u studijskoj posjeti Crnoj Gori, u periodu od 4-6. maja, u cilju pripreme editorijala za magazin National Geographic Traveller koji je svrstao Crnu Goru u jednu od sedam najprivlačnijih destinacija za odmor u 2021. godini, dodijelivši joj prestižno priznanja „Best of the world 2021“.

Tokom četvorodnevne posjete novinarka će biti u prilici da se upozna sa raznolikošću turističke ponude Crne Gore, od Žabljaka do Boke Kotorske. Prva dva dana studijske posjete bila su posvećena obilasku tri nacionalna parka, NP Durmitor, NP Biogradska gora i NP Skadarsko jezero, koja čuvaju netaknutu ljepotu Crne Gore, uz izuzetno bogat ekosistem i predstavljaju svojevrsnu turističku atrakciju.

Naša inspiracija za dolazak u Crnu Goru bila je netaknuta priroda i moram da kažem da su moji prvi trenuci u zemlji zaista prevazišli sva očekivanja. Sve je upravo onako kako sam očekivala i više od toga. To je ono o čemu ste sanjali, naročito poslednjih par godina. Naši čitaoci vole ovakva mjesta koja su otvorena i bogata prirodom bez velike gužve. Stoga sam veoma uzbuđena što ću imati priliku da posjetim još planina, jezera, lijepih starih gradova i naravno obalu, ali trenutno uživam na sjeveru. To je za mene jedna vrsta preporoda, kazala je Barrel.

Nakon obilaska sjevernog i centralnog regiona, nastavlja se put ka Svetom Stefanu i Boki Kotorskoj. Tokom obilaska primorja novinarka će posjetiti turističke lokalitete na ovom području, ali i upoznati se sa kulturno istorijskim znamenitostima. Planiranim obilaskom Starog Bara, vinskog podruma Šipčanik, domaćinstva na Luštici i Njeguša biće predstavljena bogata gastronomska ponuda naše destinacije.

Ova posjeta rezultiraće editorijalom na šest stranica posvećenih najljepšim destinacijama, u jednom od najprestižnijih britanskih magazina National GeographicTraveller u kojem će biti opisane specifične turističke ponude sva tri regiona Crne Gore. uz fotografije raznolikih pejzaža.

Podsjećamo da je ovaj svjetski lider u geografiji, kartografiji i istraživanju, “National Geographic Traveller” (Velika Britanija) objavio listu “Best of the World 2021”, otkrivajući inspirativne priče o 35 izvanrednih mjesta, a u članku “Najbolje od svijeta: sedam nezaboravnih porodičnih putovanja za 2021. i dalje” Crna Gora, kao druga na listi, rame uz rame, stoji uz svjetske destinacije kao što su Japan, SAD, Kanada i Velika Britanija.

Imajući u vidu da portal nationalgeographic.co.uk bilježi oko 33.000 pratilaca i 10 miliona pregleda stranice godišnje, dok se četvrtina tog broja pregleda odnosi na odjeljak o putovanjima, očekuje se da će ovaj članak doprinijeti promociji Crne Gore kao atraktivne turističke destinacije na tržištu Velike Britanije i šire.

Posjeta je realizovana uz podršku strateškog partnera Gold Travel, lokalnih turističkih organizacija Kolašina, Žabljaka, Bara, Budve, Tivta, Kotora, Cetinja i Podgorice, hotela Casa di Pino, Cue Podgorica, The Chedi Luštica Bay, kompanije Plantaže i Explorer DMC.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti