Uređuju Veliku skelu - pristanište u podnožju zidina Staroga grada

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore raspisalo je juče javni poziv za odabir izvođača radova za parterno uređenje “Velike skele” – pristaništa u podnožju zidina Starog grada u opštini Ulcinj.

Projektnim zadatkom obuhvaćeno je popločavanje čitave površine platoa, postavljanje podzemnih elektro instalacija, uklanjnje dotrajalih betonskih ploča, uklanjanje oštećenog stepeništa i izgradnja novog,
postavljanje stubova javne rasvjete, hortikulturno uređenje i postavljanje urbanog mobilijara. Ovim poslom predviđena je i rekonstrukcija tribina na Velikoj skeli i organizacija prostora koji bi bio pogodan za održavanje gradskih manifestacija.

Javni poziv će trajti 60 dana, a izabrani izvođač radova će imati rok od 180 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao da završi radove uređenja Velike skele. Ukupna površina rekonstrukcije je 4600 m2, a procijenjena vrijednost predmeta ove nabavke, sa uračunatim PDV-om, iznosi 810.000,00 €.

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti