Uskoro festival folklora u Starom gradu u organizaciji KC Stara Budva

Završene pripreme IV festivala folklora pod nazivom "Tradicija okupana ljepotom Mediterana", koji će se i ove godine održati između crkava u Starom gradu, 25. maja od 18 sati u organizaciji KC "Stara Budva".

Preko 200 učesnika iz različitih zemalja će te večeri dočarati tradicionalne folklorne igre iz svojih zemalja.

U KC "Stara Budva" ponosno ističu da je ove godine WBF, Western Balkans Fund, prepoznao ovo društvo kao kulturnog inicijatora u spajanju kultura zemalja zapadnog Balkana i kroz kulturnu saradnju tri države omogućio realizaciju projekta pod nazivom "Culture make us unique".

Cilj projekta je ujedinjenje i bolje upoznavanje sa kulturom susjednih naroda i širenje ljubavi među njima.

"Festival će medijski podržati RTV Budva, a u ogranizaciji istog značajno je doprinjela TO Budva", navode iz folklornog društva.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti