Velika karnevalska povorka u Budvi oduševila mještane i turiste

Velika karnevalska povorka prodefilovala je preksinoć Budvom, na oduševljenje mještana i posjetilaca iz regiona i šire, koji su se okupili u velikom broju kako bi ispratili drugi dan Međunarodnog turističkog karnevala koji se održava pod sloganom “Nek živi ljubav”.

Karneval organizuje Turistička organizacija opštine Budva i NVO “Feštađuni”, a osim dobre zabave usljed povorke kreativnih i raznovrsnih maski, za dobar provod bili su zaslužni i muzički izvođači koji su nastupali na koncertima širom Starog grada, kao i program na Trgu slikara.

Veliku karnevalsku povorku činilo je više od 1.000 učesnika, iz raznih krajeva Evrope, kazao je Ognjen Mušikić iz TO opštine Budva.

“U isto vrijeme organizovani su i koncerti na više lokacija, u kojima uživa veliki broj ljudi, a bogat program očekuje nas i u narednim danima”, naveo je Mušikić.
Poručio je da je karneval dobar uvod u predstojeću turističku sezonu, kao i da isti oživljava grad i vraća mu stari duh i šarm.

Sandi Privanić iz Rijeke bio je jedan od mnogih učesnika velike povorke. On je izrazio veliko zadovoljstvo zbog odlične organizacije događaja, kao i zbog srdačnosti i gostoprimstva.
“Pozvao bih ljude da u što većem broju dolaze na karnevale, jer pozitivne emocije koje pršte sa svih strana i sami karneval se jedino mogu doživjeti uživo”, poručio je Privanić.

Izvrsne utiske sa karnevala i nastupa imao je DJ Buba, koji vjeruje da će i svaki naredni karneval biti još bolji.
“Utisci su sjajni. Budva je, kao što znamo, odlično mjesto za provod, Zadovoljni smo kako je sve proteklo”, kazao je Buba.
Jedna od posjetiteljki karnevala bila je i Snežana Terzić, koja je ranije bila i učesnica, a koja nije krila oduševljenje sinćnom povorkom. “Trudim se da svake godine dođem na ovaj karneval, punog srca i duše. Pozivam ljude da naprave grupu i da učestvuju u ovome, kako bi osjetili tu energiju”, kazala je Terzić.

U Budvu je stigla i Elena Jovović, koja je odlučila da prvomajske praznike provede u veseloj, karnevalskoj atmosferi.
“Karneval je prelijep, dopadaju mi se i maske koje su odlične i unikatne. Karneval je izuzetno zabavan”, istala je Jovović

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti