VIDEO: Evo kako će izgledati izvlačenje Coste Concordije iz mora

VIDEO: Evo kako će izgledati izvlačenje Coste Concordije iz mora

Olupina nasukanog broda Costa Concordia spremna je na izvlačenje. Na ovom golemom poduhvatu kojim bi se iz mora trebao izvući kruzer težak 114.000 tona radilo je 500 inženjera iz cijelog svijeta. 

Testiranje sistema koji bi iz mora kod ostrvceta Giglio u Italiji trebao izvući olupinu nasukane Coste Concordije je započelo. 

Italijanske vlasti objavile su i cijelu simulaciju izvlačenja, koje bi trebalo započeti u ponedjeljak.

 

 

 

PODIJELI

Tagged under

Media

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti