VIDEO U uništenoj kući, neuništivi bosanski humor i optimizam

 Nezapamćena prirodna katastrofa pogodila je Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i istočnu Hrvatsku, a jedan od gradova koji je gotovo uništen poplavama je i bosanskohercegovački grad Maglaj, prenosi Index.hr

 

  Od tamo dolazi i Amir Hajrulahović, mladić koji je, sa stotinama svojih sugrađana, postao žrtva poplave. Njegov je dom u potpunosti poplavljen, uništene su stvari, vodena stihija izazvala je neprocjenjivu štetu i ogroman gubitak.

"Povratak u kuću nakon povlačenja vode bio je jeziv, sve stvari su uništene, voda je nanijela ogromne količine blata, neke kuće su u potpunosti zatrpane. Život ide dalje, oslanjamo se jedni na druge, pomažemo jedni drugima, gubitak je ogroman ali što je najvažnije živi smo, sve drugo ćemo nadoknaditi. Sanacija kuće će biti zaista teška ali drugačije nisam ni navikao", rekao je Amir za Tuzlanski.ba.

Međutim, ono što njegovu priču izdvaja masi sličnih svakako je smisao za humor koji je uprkos svemu uspio zadržati, a zbog kojeg je i omiljen u društvu.

To se i svidjelo čitaocima koji su zaključili da je kuća uništena, ali ne i duh stanara.

PODIJELI

Media

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti